Over SamenGezond

voel je goed en zit lekker in je vel

Over SamenGezond

Als u gezond leeft, zit u lekkerder in uw vel en heeft u meer energie. Met SamenGezond helpen we u om gezonder te leven. We informeren over gezond gedrag en we belonen u voor het maken van gezonde keuzes. Zo maken we gezonde keuzes leuker én makkelijker. We dragen bij aan het versterken van uw Leefkracht. U spaart punten wanneer u goed voor uzelf of voor iemand anders zorgt. Deze punten kunt u in de webshop inwisselen voor interessante kortingen, leuke producten op het gebied van gezondheid, uitjes of een donatie aan een goed doel. SamenGezond is er voor iedereen, of u nou ziek bent of gezond, voor jong en oud. 

 

Start nu met punten sparen +125

Waarom SamenGezond?

Lekker in je vel zitten. Ieder mens wil zich graag gezond voelen. In ieder geval wilt u het gevoel hebben dat u zelf de regie voert over uw eigen leven. En u wilt zo min mogelijk belemmerd worden door uw gezondheid in de dingen die u graag doet. Bewegen, genieten, ontspannen en meedoen. Leefkracht noemen we dat bij Menzis.

 

Maar we willen vaak zo veel. Dit voelt soms zelfs als moeten. En zo gemakkelijk is het allemaal niet. Vaak merken we veel van de effecten van gezonde keuzes pas vele jaren later. Welke keuzes u belangrijk vindt voor uw gezondheid, bepaalt u zelf. Niks moet. We willen u graag helpen. We geven tips en informatie voor een gezonde leefstijl en belonen u met punten wanneer u gezonde keuzes hebt gemaakt. Zo wordt u niet alleen op de langere termijn beloond voor uw gezonde keuzes. U profiteert en geniet direct van het effect van uw gezonde gedrag. Door meer te leren over uzelf en over uw gezondheid, kunt u nog meer regie nemen over uw eigen leven. In je eigen kracht staan. En niets is zo mooi, als een mens die zijn kracht kent.

“Hoe meer je beweegt, hoe fijner je leeft. Elke dag fiets ik zo’n 20 tot 30 kilometer. Met de apps van SamenGezond spaar ik dan zo 25 punten per keer. Mijn vrienden en familie spoor ik ook aan om mee te doen, want het is zonde om de punten te laten liggen!”
W. Boks, Almelo

Samen?

Waarom we dit samen doen? Samen is leuker en makkelijker dan alleen. Bovendien is je omgeving net zo belangrijk voor je als je eigen motivatie voor een gezonde leefstijl. Daarom belonen we graag mensen die voor elkaar zorgen. Zo spaart u als mantelzorger of vrijwilliger ook SamenGezond-punten.

 

Samen betekent voor ons vooral: met iedereen. SamenGezond is er niet alleen maar voor gezonde mensen, SamenGezond is er voor iedereen. Iedereen kan gezonde keuzes maken, of u nou jong of oud bent, ziek of gezond. Zo bieden we ook mensen met een (chronische) ziekte spaarmogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan de foto-upload van een gezond tussendoortje of de verschillende puzzels en andere hersengymnastiek. En we blijven de spaarmogelijkheden samen uitbreiden, we staan open voor ideeën en suggesties! 

"Ik was eerst heel sceptisch over dit programma. Want hoe kan ik, terwijl ik al 36 jaar in een rolstoel zit, nou eigenlijk punten verdienen met gezond gedrag? Nou dat kan dus wel. Heel leuk!"
J. De Graaf, Kampen


Gezond?

Wat is nou precies gezond? Er is heel veel informatie beschikbaar over gezond leven. Dat is leuk, maar ook verwarrend. Wij zijn geen autoriteit op het gebied van gezond gedrag. Hierin zoeken we de samenwerking met specialisten, zodat we u de juiste informatie aanbieden.

 

We maken gezonde keuzes nog leuker en makkelijker: door u te inspireren, motiveren en belonen. Wij willen op een positieve manier bijdragen aan uw gezondheid. We realiseren dat u zelf de vrijheid hebt om te bepalen op wat voor manier u wilt leven. Gezond gedrag is voor iedereen wat anders. Maar we weten dat een aantal factoren sterk bijdragen aan gezondheid. Beweging en voeding zijn belangrijke factoren. Maar ook rust, ontspanning en een gevoel van regie over uw eigen leven. En daar helpen we u graag bij! 

"Ik heb me net aangemeld via DigiD en kreeg meteen mijn eerste punten. Ik kreeg startpunten voor iedereen bij mij op de polis en omdat ik online declareer kreeg ik er nog meer. Makkelijk verdiend, toch."
K. Atesh, Eindhoven

Sparen?

Ook is het nuttig om (realistische) doelen te stellen. Op die manier bereikt u het beste resultaat. Met SamenGezond stelt u een spaardoel in waar u vervolgens voor kunt sparen. U kunt op verschillende manieren punten verdienen. Door mee te doen aan sportactiviteiten, gezonde apps te gebruiken zoals Runkeeper, de fiets-app Strava of de wandel-app van Natuurmonumenten. Of door een foto te uploaden van een gezonde lunch, maaltijd of traktatie. Neem een kijkje tussen de spaarmogelijkheden voor de gezonde keuze die bij u past! 

 

Al meer dan 700.000 mensen doen mee aan SamenGezond. Doe jij ook mee?

 

Aanmelden +125

Algemene voorwaarden

Hieronder vindt u de algemene voorwaarden, het herroepingsformulier en de leveringsvoorwaarden.

 

Een pdf bestand kunt u lezen met Acrobat Reader

Meest gelezen

15 tips voor een relaxte vakantie

15 tips voor een relaxte vakantie

 • Lekker in je vel
Hoe (on)gezond is suiker?

Hoe (on)gezond is suiker?

 • Lekker in je vel
Gezond koken met een beperkt budget (2)

Gezond koken met een beperkt budget (2)

 • Lekker in je vel

Er zijn bij SamenGezond heel veel verschillende spaarmogelijkheden. Of u nu jong of oud bent, ziek of gezond, er is altijd wel een manier die bij u past:

1. Apps koppelen en gebruiken zoals Runkeeper en Strava.
2. Meedoen aan evenementen zoals de 4 Mijl van Groningen.
3. Als u mantelzorg verleent, vrijwilligerswerk doet of geregistreerd donor bent verdient u ook punten.
4. Foto’s uploaden van gezonde momenten in uw leven.
5. Als u verzekerd bent bij Menzis verdient u punten zonder er iets voor te hoeven doen.
6. Regelmatig zijn er acties zoals woordzoekers en vragenlijsten.
7. Kennis en ideeën delen op Medemenz.

U kunt de volgende apps koppelen aan SamenGezond:

RunKeeper registreert uw fietstocht, wandeling of hardlooptraining. U verdient 50 punten als u Runkeeper koppelt aan SamenGezond. Én u krijgt 25 punten voor iedere wandeling, fietstocht of hardloopsessie waarbij u Runkeeper gebruikt en meer dan 1 kilometer aflegt (maximaal 5 per dag).
• Met Strava kunt u zien welke routes u gefietst of gerend heeft en hoe snel u bent. Strava registreert uw route en snelheid door middel van GPS. U ontvangt 50 punten als u Strava koppelt aan SamenGezond. En maakt u een fietstocht of wandeling? Dan verdient u 25 punten als u meer dan 1 kilometer aflegt (maximaal 5 per dag).
NatuurRoutes van Natuurmonumenten. U verdient 50 punten als u deze app koppelt aan SamenGezond. Met deze app vindt u de mooiste wandel- en fietsroutes in de natuur. Bekijkt u tijdens de route informatie via de app? Dan ontvangt u automatisch 25 punten. Daarnaast kunt u de route delen op Facebook. Dit levert per route 10 punten op.
• Met de fitness-app VirtuaGym kunt u eenvoudig zelf oefeningen en work-outs doen. De app laat zien hoe u de bewegingen correct uitvoert. U kunt uw BMI, hartslag en gewicht bijhouden. U ontvangt 50 punten als u VirtuaGym koppelt aan SamenGezond. Als u een work-out doet krijgt u 25 punten per dag. 
• Met de VirtuaGym Food (calorie-, vet- en koolhydratenteller) stelt u een persoonlijk en gratis voedingsplan op, afhankelijk van uw leeftijd, gewicht, lifestyle en persoonlijke doelen. U ontvangt 50 punten als u VirtuaGym Food koppelt aan SamenGezond. Voor het bijhouden van uw voeding ontvangt u 25 punten per dag. 

Het kan voorkomen dat uw SamenGezond punten niet worden getoond als er iets is veranderd aan uw polis. U kunt contact opnemen met Menzis Klantenservice 088 222 40 40. We gaan dit voor u uitzoeken.

Ook als u niet bij Menzis verzekerd bent kunt u meedoen met SamenGezond en punten sparen, maar alleen Menzis verzekerden kunnen punten inwisselen voor producten in de webshop. Kiest u ervoor om lid te worden van Menzis, dan kunt u uw opgebouwde punten meenemen naar uw nieuwe account.

• Activeer uw SamenGezond-account als verzekerde.
• Boek uw SamenGezond-punten over vanuit uw oude account. Dit kan door in het menu naar 'account omzetten' te gaan.
• Na het overzetten van uw punten kunt u niet meer inloggen op uw oude account.

U kunt op veel manieren SamenGezond-punten verdienen, bijvoorbeeld door vragenlijsten te beantwoorden of mee te doen aan Medemenz. U verdient ook punten als u vrijwilligerswerk doet of mantelzorg verleent. Alleen voor mobiele apps zoals Runkeeper en Strava heeft u een smartphone nodig. Kijk op de website onder 'Punten sparen' voor meer informatie.

Om welke app gaat het?

• De app Strava werkt niet op een Windows phone, maar kunt u wel koppelen via de Windows versies van deze app in de Windows Store.  Striver is een Windows versie van Strava, waarmee u na eenmalige betaling van € 2,49 data kunt uploaden naar Strava.
• De app Runkeeper werkt niet op een Windows phone, maar u kunt Runkeeper wel koppelen via de Windows versie van deze app in de Windows Store. Wanneer u een Windows Phone heeft, download dan eerst de Caledos Runner-app via Store. Met deze app kunt u weer een koppeling met uw RunKeeper-account maken.
• De app VirtuaGym werkt niet op een Windows phone. Voor Virtuagym is een Windows app in de maak.

De foto die u uploadt komt samen met uw naam op de overzichtspagina van SamenGezond bij ‘wie doen er mee bij u in de buurt’. Uw foto en naam zijn dan zichtbaar voor andere SamenGezond-deelnemers die bij u in de buurt wonen.

 SamenGezond is voor iedereen. Met SamenGezond wil Menzis mensen stimuleren gezonder te leven. Of u nu lid bent van Menzis of niet en of u nu gezond bent of niet. Als u maar gezonde keuzes maakt.

U kunt punten verdienen met veel verschillende activiteiten van bewegen tot kennis delen:

 • Praat mee over uw gezondheid op Medemenz en verdien punten.
 • Doet u vrijwilligerswerk of bent u mantelzorger, dan verdient u punten
 • Bent u gestopt met roken en let u op uw voeding? Dan verdient u punten.
 • Beweegt u, ook dan kunt u extra punten verdienen.

Zo is er voor ieder wat wils, zodat iedereen zijn gezondheid kan verbeteren. Binnen zijn eigen kunnen.

 • Als u zich aanmeldt bij SamenGezond, is iedereen op de polis aangemeld. Per polis spaart u gezamenlijk punten. U kunt dit zien als een bankrekening. De leden op uw polis hebben allemaal toegang tot de punten maar moeten inloggen met hun eigen SamenGezond account.
 • Iedereen vanaf 16 jaar kan zich inschrijven voor SamenGezond, of u nu wel of niet verzekerd bent bij Menzis. U kunt dus ook met meerdere mensen gebruik maken van de apps en vanaf 16 jaar actief punten sparen. Let wel: Alleen als u verzekerd bent bij Menzis kunt u deze punten inwisselen.
 • Ieder lid kan afzonderlijk apps koppelen. Zorg er wel voor dat u de app aan uw eigen gegevens koppelt en vergeet niet steeds met uw eigen gegevens in te loggen.
   

U kunt zich altijd afmelden voor SamenGezond. U meldt zich dan wel met de gehele polis af. Als u zich afmeldt dan komen uw punten te vervallen. Als u uw basisverzekering bij Menzis opzegt, zullen ook uw SamenGezond account en de opgebouwde punten vervallen. U kunt zich afmelden voor SamenGezond op uw profielpagina.

 • Uw SamenGezond punten zijn geldig zo lang u lid bent SamenGezond. Uw punten vervallen wanneer u de Basisverzekering beëindigt.
 • Logt u 2 jaar lang niet in op SamenGezond? Dan wordt uw account gesloten. U kunt zich wel opnieuw aanmelden, maar de opgebouwde punten komen te vervallen. 
   

Als u niet bij Menzis verzekerd bent, kunt u per kalenderjaar maximaal 10.000 SamenGezond-punten sparen. Deze kunt u pas inwisselen in de webshop als u bij Menzis verzekerd bent.

 • Iedereen boven de 16 mag meedoen aan SamenGezond. Of u nu verzekerd bent bij Menzis of niet.
 • Om punten die u heeft gespaard om te wisselen voor producten in de webshop, moet u wel een Menzis verzekering hebben.
 • Ook als u in het buitenland woont kunt u meedoen. U meldt zich dan aan via Facebook. Houd er dan wel rekening mee dat producten uit de webshop alleen naar België en Duitsland verzonden kunnen worden.
 • Heeft u een gezinspolis of gezamenlijke polis bij Menzis? Dan zijn uw gezin en partner automatisch lid bij inschrijving. Vanaf 16 jaar kunt u actief punten sparen. U spaart dan gezamenlijk voor punten. 

Menzis gebruikt uw gegevens alleen om u punten toe te kennen in het SamenGezond spaarprogramma. We delen uw gegevens niet met andere partijen, en maken ze niet openbaar.

Uitzondering zijn de foto’s die u upload om punten te sparen. De foto die u uploadt wordt samen met uw naam geplaatst op de overzichtspagina van SamenGezond ‘wie doen er mee bij u in de buurt’. Uw foto en naam zijn dan zichtbaar voor andere SamenGezond-deelnemers die bij u in de buurt wonen.

Installeert u apps zoals Runkeeper, Strava en VirtuaGym, dan geeft u Menzis toestemming uw gegevens over uw gebruik te bekijken om de afgelegde afstanden te controleren en te zien hoe vaak u de app gebruikt. Deze gegevens gebruiken we alleen om de punten toe te kennen.

Logt u in via Facebook of met uw Google account? SamenGezond werkt alleen met de inloggegevens van Google of Facebook. Die worden gebruikt als verificatie, maar daarmee krijgt Facebook of Google geen toegang tot uw gegevens op SamenGezond. Ook kan Menzis uw tijdlijn niet zien. De inloggegevens worden via Connectis (ontwerper van DigiD) verwerkt. Menzis krijgt daar geen inzage in.

SamenGezond is een gezondheidsplatform waar u gratis op een leuke manier aan uw gezondheid kunt werken. Waarbij ook ook nog eens wordt beloond met punten!

 • Meedoen aan SamenGezond is gratis.
 • Bij 'punten sparen' vindt u verschillende activeiten hoe u aan uw gezondheid kunt werken.
 • U kunt apps downloaden en koppelen en punten sparen.
 • Als u in de toekomst klant wordt bij Menzis kunt u uw gespaarde punten inwisselen voor leuke producten, sportartikelen en vouchers in de webshop. In sommige gevallen betaalt u een bedrag bij. Dit staat altijd duidelijk aangegeven.
Over SamenGezond