over SamenGezond

voel je goed en zit lekker in je vel

Over SamenGezond

Als u gezond leeft, zit u lekkerder in uw vel en heeft u meer energie. Menzis SamenGezond helpt u hierbij. Want wat is nou precies gezond? En hoe zorgt u ervoor dat u gemotiveerd blijft? We maken gezonde keuzes makkelijker én leuker. Makkelijker, door tips en inspiratie van professionals en ervaringsverhalen van anderen met u te delen. Leuker, door uw gezonde activiteiten te belonen met punten. In de webshop wisselt u uw verdiende punten in voor exclusieve kortingen op leuke producten en uitjes of een donatie aan een goed doel.

 

Al meer dan 750.000 mensen doen mee aan SamenGezond. U ook?
 

Aanmelden+125

Bent u al deelnemer? Log dan in

Waarom SamenGezond?

Menzis doet alles om mensen in hun leefkracht te versterken. Iedereen wil zich energieker, vitaler en zelfverzekerder voelen, ook in tijden van ziekte of met een beperking. Dat gevoel noemen wij leefkracht. Niets is zo mooi als een mens die zijn kracht kent. Welke keuzes u maakt, bepaalt u zelf. Niks moet. Ook is gezond gedrag voor iedereen wat anders. Maar we weten dat een aantal factoren sterk bijdragen aan gezondheid. Beweging en voeding, maar ook rust en ontspanning. En daar helpen we graag bij.

"Ik was eerst heel sceptisch over dit programma. Want hoe kan ik, terwijl ik al 36 jaar in een rolstoel zit, nou eigenlijk punten verdienen met gezond gedrag? Nou dat kan dus wel. Heel leuk!"
J. De Graaf, Kampen

Algemene voorwaarden

Hieronder vindt u de algemene voorwaarden, het herroepingsformulier en de leveringsvoorwaarden.

 

Een pdf bestand kunt u lezen met Acrobat Reader

Hoe werkt het?

Iedereen kan zich aanmelden als deelnemer. U krijgt dan een eigen SamenGezond-account. Kies vervolgens een activiteit die bij u past en start met punten verdienen. Doe bijvoorbeeld mee aan een sportief evenement of koppel een app om uw wandel-, hardloop- of fietsactiviteiten bij te houden. Een foto uploaden van een gezonde lunch, maaltijd of traktatie kan ook.

 

En heeft u al iets in de webshop gezien wat u graag wilt hebben? Maar nog niet genoeg punten? Dan kunt u dit instellen als spaardoel. Zo bent u extra gemotiveerd om aan de slag te gaan. Heeft u inspiratie nodig voor uw gezonde leefstijl? Duik dan in de blogs over bewegen, gezonde voeding en ontspanning. 

“Hoe meer je beweegt, hoe fijner je leeft. Elke dag fiets ik zo’n 20 tot 30 kilometer. Met de apps van SamenGezond spaar ik dan zo 25 punten per keer. Mijn vrienden en familie spoor ik ook aan om mee te doen, want het is zonde om de punten te laten liggen!”
W. Boks, Almelo


7 minuten trainen is al genoeg!

7 minuten trainen is al genoeg!

 • Bewegen

Er zijn bij SamenGezond heel veel verschillende spaarmogelijkheden. Of u nu jong of oud bent, ziek of gezond, er is altijd wel een manier die bij u past:

1. Apps koppelen en gebruiken zoals Runkeeper en Strava.
2. Meedoen aan evenementen zoals de 4 Mijl van Groningen.
3. Als u mantelzorg verleent, vrijwilligerswerk doet of geregistreerd donor bent verdient u ook punten.
4. Foto’s uploaden van gezonde momenten in uw leven.
5. Als u verzekerd bent bij Menzis verdient u punten zonder er iets voor te hoeven doen.
6. Regelmatig zijn er acties zoals woordzoekers en vragenlijsten.
7. Kennis en ideeën delen op Medemenz.

U kunt de volgende apps koppelen aan SamenGezond:

RunKeeper registreert uw fietstocht, wandeling of hardlooptraining. U verdient 50 punten als u Runkeeper koppelt aan SamenGezond. Én u krijgt 25 punten voor iedere wandeling, fietstocht of hardloopsessie waarbij u Runkeeper gebruikt en meer dan 1 kilometer aflegt (maximaal 5 per dag).
• Met Strava kunt u zien welke routes u gefietst of gerend heeft en hoe snel u bent. Strava registreert uw route en snelheid door middel van GPS. U ontvangt 50 punten als u Strava koppelt aan SamenGezond. En maakt u een fietstocht of wandeling? Dan verdient u 25 punten als u meer dan 1 kilometer aflegt (maximaal 5 per dag).
NatuurRoutes van Natuurmonumenten. U verdient 50 punten als u deze app koppelt aan SamenGezond. Met deze app vindt u de mooiste wandel- en fietsroutes in de natuur. Bekijkt u tijdens de route informatie via de app? Dan ontvangt u automatisch 25 punten. Daarnaast kunt u de route delen op Facebook. Dit levert per route 10 punten op.
• Met de fitness-app VirtuaGym kunt u eenvoudig zelf oefeningen en work-outs doen. De app laat zien hoe u de bewegingen correct uitvoert. U kunt uw BMI, hartslag en gewicht bijhouden. U ontvangt 50 punten als u VirtuaGym koppelt aan SamenGezond. Als u een work-out doet krijgt u 25 punten per dag. 
• Met de VirtuaGym Food (calorie-, vet- en koolhydratenteller) stelt u een persoonlijk en gratis voedingsplan op, afhankelijk van uw leeftijd, gewicht, lifestyle en persoonlijke doelen. U ontvangt 50 punten als u VirtuaGym Food koppelt aan SamenGezond. Voor het bijhouden van uw voeding ontvangt u 25 punten per dag. 

Het kan voorkomen dat uw SamenGezond punten niet worden getoond als er iets is veranderd aan uw polis. U kunt contact opnemen met Menzis Klantenservice 088 222 40 40. We gaan dit voor u uitzoeken.

Ook als u niet bij Menzis verzekerd bent kunt u meedoen met SamenGezond en punten verdienen. Met een Basisverzekering bij Menzis kunt u uw punten inwisselen voor producten in de webshop. Heeft u al punten gespaard voordat u een Basisverzekering had? Dan kunt u de opgebouwde punten meenemen naar uw nieuwe verzekerdenaccount.

• Log in op uw SamenGezond-account die u heeft aangemaakt voordat u een Basisverzekering had.
• Klink rechtsboven op uw naam en kies voor 'account omzetten'.
• Vul uw verzekerdennummer en geboortedatum in en klik op zoeken.
• Controleer uw gegevens en klik op volgende.
• Kloppen uw gegevens? Vink dan 'Ik ga akkoord' aan en klik op voltooien.
Uw account wordt omgezet naar een verzekerdenaccount en uw behoudt uw punten.

 

U kunt op veel manieren SamenGezond-punten verdienen, bijvoorbeeld door vragenlijsten te beantwoorden of mee te doen aan Medemenz. U verdient ook punten als u vrijwilligerswerk doet of mantelzorg verleent. Alleen voor mobiele apps zoals Runkeeper en Strava heeft u een smartphone nodig. Kijk op de website onder 'Punten sparen' voor meer informatie.

Om welke app gaat het?

• De app Strava werkt niet op een Windows phone, maar kunt u wel koppelen via de Windows versies van deze app in de Windows Store.  Striver is een Windows versie van Strava, waarmee u na eenmalige betaling van € 2,49 data kunt uploaden naar Strava.
• De app Runkeeper werkt niet op een Windows phone, maar u kunt Runkeeper wel koppelen via de Windows versie van deze app in de Windows Store. Wanneer u een Windows Phone heeft, download dan eerst de Caledos Runner-app via Store. Met deze app kunt u weer een koppeling met uw RunKeeper-account maken.
• De app VirtuaGym werkt niet op een Windows phone. Voor Virtuagym is een Windows app in de maak.

De foto die u uploadt komt samen met uw naam op de overzichtspagina van SamenGezond bij ‘wie doen er mee bij u in de buurt’. Uw foto en naam zijn dan zichtbaar voor andere SamenGezond-deelnemers die bij u in de buurt wonen.

SamenGezond is voor iedereen. Met SamenGezond wil Menzis mensen stimuleren gezonder te leven. Of u nu lid bent van Menzis of niet en of u nu gezond bent of niet. Als u maar gezonde keuzes maakt.

U kunt punten verdienen met veel verschillende activiteiten zoals:

 • Wandelen, hardlopen of fietsen met Runkeeper of Strava.
 • Praten over uw gezondheid op Medemenz.
 • Een foto-upload van uw gezonde maaltijd.

We hebben voor ieder wat wils, zodat iedereen zijn gezondheid kan verbeteren. Binnen zijn eigen kunnen.
Bekijk hier alle activiteiten die worden beloond.

 • Als u zich aanmeldt bij SamenGezond, is iedereen op de polis aangemeld. Per polis spaart u gezamenlijk punten. U kunt dit zien als een bankrekening. De leden op uw polis hebben allemaal toegang tot de punten maar moeten inloggen met hun eigen SamenGezond account.
 • Iedereen vanaf 16 jaar kan zich inschrijven voor SamenGezond, of u nu wel of niet verzekerd bent bij Menzis. U kunt dus ook met meerdere mensen gebruik maken van de apps en vanaf 16 jaar actief punten sparen. Let wel: Alleen als u verzekerd bent bij Menzis kunt u deze punten inwisselen.
 • Ieder lid kan afzonderlijk apps koppelen. Zorg er wel voor dat u de app aan uw eigen gegevens koppelt en vergeet niet steeds met uw eigen gegevens in te loggen.
   

U kunt zich altijd afmelden voor SamenGezond. U meldt zich dan wel met de gehele polis af. Als u zich afmeldt dan komen uw punten te vervallen. Als u uw basisverzekering bij Menzis opzegt, zullen ook uw SamenGezond account en de opgebouwde punten vervallen. U kunt zich afmelden voor SamenGezond op uw profielpagina.

 • Uw SamenGezond punten zijn geldig zo lang u lid bent SamenGezond. Uw punten vervallen wanneer u de Basisverzekering beëindigt.
 • Logt u 2 jaar lang niet in op SamenGezond? Dan wordt uw account gesloten. U kunt zich wel opnieuw aanmelden, maar de opgebouwde punten komen te vervallen. 
   

U kunt als u bij Menzis verzekerd bent, per kalenderjaar maximaal 25.000 SamenGezond-punten sparen. Als u 10.000 SamenGezond-punten gespaard heeft, moet u eerst een besteding doen in de Webshop voordat u verder kunt sparen.

 

Als u niet bij Menzis verzekerd bent, kunt u per kalenderjaar maximaal 10.000 SamenGezond-punten sparen. Deze kunt u pas inwisselen in de webshop als u bij Menzis verzekerd bent.

 • Iedereen boven de 16 mag meedoen aan SamenGezond. Of u nu verzekerd bent bij Menzis of niet.
 • Om punten die u heeft verdiend om te wisselen voor producten in de webshop, moet u wel Basisverzekering bij Menzis hebben.
 • Ook als u in het buitenland woont kunt u meedoen. U meldt zich dan aan via Facebook. Houd er dan wel rekening mee dat producten uit de webshop alleen naar België en Duitsland verzonden kunnen worden.
 • Heeft u een gezinspolis of gezamenlijke polis bij Menzis? Dan zijn uw gezin en partner automatisch lid bij inschrijving. Vanaf 16 jaar kunt u actief punten sparen. U spaart dan gezamenlijk voor punten. 

Menzis gebruikt uw gegevens alleen om u punten toe te kennen in het SamenGezond spaarprogramma. We delen uw gegevens niet met andere partijen, en maken ze niet openbaar.

Uitzondering zijn de foto’s die u upload om punten te sparen. De foto die u uploadt wordt samen met uw naam geplaatst op de overzichtspagina van SamenGezond ‘wie doen er mee bij u in de buurt’. Uw foto en naam zijn dan zichtbaar voor andere SamenGezond-deelnemers die bij u in de buurt wonen.

Installeert u apps zoals Runkeeper, Strava en VirtuaGym, dan geeft u Menzis toestemming uw gegevens over uw gebruik te bekijken om de afgelegde afstanden te controleren en te zien hoe vaak u de app gebruikt. Deze gegevens gebruiken we alleen om de punten toe te kennen.

Logt u in via Facebook of met uw Google account? SamenGezond werkt alleen met de inloggegevens van Google of Facebook. Die worden gebruikt als verificatie, maar daarmee krijgt Facebook of Google geen toegang tot uw gegevens op SamenGezond. Ook kan Menzis uw tijdlijn niet zien. De inloggegevens worden via Connectis (ontwerper van DigiD) verwerkt. Menzis krijgt daar geen inzage in.

SamenGezond is een gezondheidsplatform waar u gratis op een leuke manier aan uw gezondheid kunt werken. Waarbij ook ook nog eens wordt beloond met punten!

 • Meedoen aan SamenGezond is gratis.
 • Bij 'punten sparen' vindt u verschillende activeiten hoe u aan uw gezondheid kunt werken.
 • U kunt apps downloaden en koppelen en punten sparen.
 • Als u in de toekomst klant wordt bij Menzis kunt u uw gespaarde punten inwisselen voor leuke producten, sportartikelen en vouchers in de webshop. In sommige gevallen betaalt u een bedrag bij. Dit staat altijd duidelijk aangegeven.
over SamenGezond