Stoppen met roken

Met professionele begeleiding: wat past bij jou?

Begeleiding en behandeling bij stoppen met roken

Wil je graag stoppen met roken, maar vindt het lastig om dit helemaal op eigen kracht te doen? Met hulp verdubbel of verdrievoudig je je kans om succesvol te stoppen. Ga je stoppen met hulp, kies dan eerst welke vorm van begeleiding: telefonisch, in een persoonlijk contact of in groepsverband. Bij alle vormen helpt een coach je met het voorbereiden op en het volhouden van het niet roken. Je kunt daarnaast ook bij je huisarts terecht voor medicijnen die het gemakkelijker maken om de afkickverschijnselen te doorstaan. 

Groepstrainingen

Er zijn verschillende groepstrainingen. De trainingen bestaan meestal uit een aantal bijeenkomsten. Alle deelnemers stoppen in die periode met roken. Je kunt leren van de trainer en van elkaar. Een voordeel is dat je als deelnemers elkaar kunt ondersteunen bij het stoppen.

 

Telefonische ondersteuning

Bij telefonische coaching heb je telefoongesprekken met een coach, gedurende enkele weken. In de gesprekken sluit je coach aan bij jouw persoonlijke situatie. Je coach geeft je adviezen bij het stoppen, bijvoorbeeld voor de situaties waarin je het lastig vindt om het niet roken vol te houden.

 

Individuele begeleiding

Bij individuele coaching heb je een aantal gesprekken met een persoonlijke begeleider. Het voordeel hiervan is dat de ondersteuning is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

 

Alternatieve behandelingen

De verschillende alternatieve methoden om te stoppen met roken zoals accupunctuur, hypnose en lasertherapie, kunnen helpen om de gewoonte van roken te doorbreken. Ook zijn deze behandelingen bij uitstek geschikt is om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.

 

Medicatie

Ook je huisarts kan je ondersteunen bij het stoppen met roken. Medicijnen vergroten je kans om succesvol te stoppen, maar het zijn geen wondermiddelen. Het is ook erg belangrijk dat je gemotiveerd bent om te stoppen.

 

 

Ga ook na wat je zorgverzekeraar vergoedt. Bekijk wat Menzis vergoedt voor stoppen met roken en voor alternatieve behandelingen

Zelf aan de slag

Is professionele hulp voor jou niet nodig en ga je liever zelf aan de slag met bijvoorbeeld een app, boek, online cursus of nicotinepleisters? 

 

Zelf aan de slag

 

Privacy(rechten)
Menzis attendeert SamenGezond-deelnemers op diverse producten en diensten die je kunt gebruiken ter ondersteuning bij het stoppen met roken. De mate waarin privacy(rechten) een rol spelen bij deze producten en diensten is afhankelijk van de organisatie die deze producten en diensten aanbiedt. Menzis is niet verantwoordelijk voor de gebruikersvoorwaarden die de aanbieders van deze producten en diensten hanteren ten aanzien van uw persoonsgegevens. De aanbieders bepalen zelf hun gebruikersvoorwaarden. De gebruikersvoorwaarden die de aanbieders hanteren hebben een reikwijdte van geen gebruikersvoorwaarden tot en met het gebruik van je gegevens voor commerciële doeleinden. Je bepaalt zelf of je instemt met de (gebruikers)voorwaarden die de aanbieder van het product of dienst waarin je geïnteresseerd bent hanteert.
Stoppen met roken