Over fitscore

Fitscore in het kort

  • De fitscore brengt de status van jouw gezondheid terug tot 1 getal
  • Altijd inzicht in je actuele score
  • Hoe hoger je fitscore, hoe gezonder je bent
  • De fitscore meet het effect van je activiteiten en keuzes

Wat is de fitscore?

De fitscore geeft betekenis aan die grote hoeveelheid gezondheidsgegevens. Het brengt jouw status terug tot 1 getal tussen de 1 en 1.000. De score zegt iets over jouw gezondheid. De online coach helpt je deze te verbeteren. De fitscore houdt ook rekening met je leeftijd, eventuele erfelijke aandoeningen en of je man of vrouw bent. Vergelijk je fitscore dus gerust met een vriend of je buurvrouw.

Fitscore berekenen

Wanneer je je aanmeldt via de app, voer je slechts vier soorten gegevens in (leeftijd, geslacht, lengte en gewicht) en krijg je een eerste fitscore. Alle overige gegevens worden op dat moment automatisch berekend met de geschatte gemiddelde waarden. Hoe meer gegevens je in de loop van de tijd registreert, hoe nauwkeuriger en persoonlijker je fitscore wordt. Je fitscore verandert dagelijks op basis van jouw leefstijl.

Hoe wordt de fitscore opgebouwd?

De fitscore is gebaseerd op wie je bent (lichaam), hoe je je voelt (mentaal) en hoe je leeft (leefstijl).

 

Lichaam

De fitscore gebruikt je lichaamswaarden in termen van je geslacht, leeftijd, lengte, gewicht, tailleomvang, bloeddruk en bloedwaarden etc.

 

Mentaal

Hoe je je eigen gezondheid voelt kan een cruciale factor zijn bij het bepalen van je algemene gezondheidstoestand. De vragen over de kwaliteit van leven helpt het mentale welzijn van een individu te kwantificeren.

 

Leefstijl

Je leefstijl heeft een grote invloed op uw algemene gezondheid en welzijn. Met de app kan je activiteiten, voeding, hartslag en slaap bijvoorbeeld bijhouden.

Verandering in je fitscore

Door lichaamswaarden in te voeren, coachvragen te beantwoorden en door het bijhouden van activiteiten (beweging, stappen, slaap etc.) verandert je score dagelijks.

  • Leefstijl – aandacht voor een gezond eetpatroon, bewegen, minder stress, stoppen met roken
  • Lichaam – met een gezond gewicht, voorkom hoge bloeddruk of diabetes
  • Mentaal – met ontspanning, sociale contacten, zingeving en balans

 

Een activiteit gedaan en toch een daling in je fitscore?

De Menzis SamenGezond-app kijkt naar je activiteiten van de afgelopen 60 dagen. Als je met jouw activiteit van vandaag minder energie verbruikt dan met je gemiddelde activiteiten, dan kan je fitscore dalen.

Over fitscore