Beloning

Een betere gezondheid en SamenGezond-punten

SamenGezond-punten

Met Menzis SamenGezond kun jij op een leuke manier met je gezondheid aan de slag. Met de verschillende activiteiten kun je jouw fitscore verhogen. Als extra steuntje in de rug belonen we je inzet met SamenGezond-punten die je in de webshop kunt inwisselen voor leuke producten en uitjes. Punten verdien je door gezonde activiteiten te doen via de app of de website van SamenGezond. Een overzicht van je SamenGezond-punten vind je in je account onder Mijn puntenoverzicht.

Activiteiten

Je kunt op verschillende manieren aan je gezondheid werken met SamenGezond. Op de website kun je bijvoorbeeld punten verdienen met een foto-upload van je gezonde maaltijd, het maken van een puzzel of door mee te doen aan een sportevenement. In de app kun je makkelijk al je activiteiten bijhouden en doelen instellen. Activiteiten waarbij je met GPS je snelheid en afstand registreert belonen we met punten. Deze zijn te herkennen door het kompas symbool achter de activiteit . We belonen daarbij de inspanning die het kost om een activiteit, zoals bijvoorbeeld wandelen, te doen. De inspanning wordt uitgedrukt in een MET-score. Hoe hoger de MET-score, hoe hoger de beloning in SamenGezond-punten voor deze activiteit (1 MET u = ong. 6 punten). Je kunt ook handmatig je activiteiten toevoegen. Activiteiten zonder GPS of handmatig ingevoerde activiteiten belonen we niet met punten, maar dragen wel bij aan jouw fitscore. Daarnaast helpt de coach jou met het instellen van doelen. Behaal je jouw doel? Dan belonen we dit met 10 punten. Bekijk alle activiteiten »

MET-score

Om je activiteiten te belonen met SamenGezond-punten kijken we per activiteit naar de MET-score (MET u). Je MET-score is afhankelijk van snelheid, afstand en type activiteit (bijvoorbeeld wandelen, joggen of hardlopen). Wil jij je MET-score verhogen? Probeer dan eens om je activiteit sneller of verder te doen.

Populaire activiteiten

Tectonic

Kraak jij de puzzel?

Runkeeper

Strava

Virtuagym Food

Virtuagym

Beloning