Spaar punten met deze sportieve apps

Strava, Virtuagym (Food) en Runkeeper

Voor het sparen van punten bij het SamenGezond-programma van Menzis kunnen apps gebruikt worden zoals Runkeeper, Strava en Virtuagym. Wat voor apps zijn dit? Hoe werken ze? Wat maakt ze bijzonder en zijn ze handig in het gebruik?

 

Bewegen

Runkeeper

Een goede app kan je aansporen te sporten, verslaafd maken aan het checken van je verbeteringen en werken als een digitale mini-coach in je broekzak. Zo’n app is Runkeeper. De app bestaat al ruim vijf jaar en blijft in populariteit groeien. Niet voor niets, want Runkeeper is makkelijk in het gebruik en doet precies wat het moet doen: zorgen dat je regelmatig gaat en vooral ook blijft hardlopen. Hardlopen is ook een van de toegankelijkste sporten om fit mee te worden: je hebt alleen maar een paar goede schoenen nodig en makkelijk zittende kleding. Het is bovendien een van de sporten waarvan wetenschappelijk bewezen is hoeveel goeds het voor je doet: fysiek, mentaal en preventief om ziektes te voorkomen.

 

De app helpt je om een renschema te creëren dat past bij je drukke dagelijkse schema. Met handige grafieken en statistieken maakt het verder inzichtelijk hoeveel calorieën je verbrand, wat voor afstanden je loopt en hoe je jezelf telkens weer kunt verbeteren.

 

Tip: je kunt ook muziek uploaden die vervolgens wordt aangepast aan het ritme waarop je rent.

 

Koppel deze app en ontvang 50 startpunten. Ontvang vervolgens 25 punten per activiteit van minimaal 1 kilometer.

 

Koppel Runkeeper

Strava

De app Strava is wat meer ‘hardcore’ dan Runkeeper, al is het al vanwege de slogan: ‘ontworpen door atleten voor atleten.’ De app lijkt vooral bedoeld voor fietsers, maar kan ook gebruikt worden door hardlopers. Strava volgt je via GPS en het competitieve begint al direct doordat de app je beste tijd op segmenten van de routes publiekelijk weergeeft. Ook handig van deze GPS-functie is dat je route op de kaart wordt weergeven zodat je mooi kunt zien waar je favoriete fietsroutes liggen. Het geeft overzicht  en zo ontdek je ook nog niet betreden paden.

 

Tip: handig is de special setting ‘privacy zone’ waarmee je voorkomt dat het duidelijk is waar telkens je begin- en eindpunt is. Dit om mogelijke diefstal van je snelle racefiets te voorkomen.

 

Als een echte coach daagt Strava je verder telkens uit om jezelf te verbeteren, in snelheid, in afstand en ga zo maar door. Features van de app visualiseren helder je verbeteringen. Misschien wel het meest bijzondere van Strava is dat het echt voelt alsof je deel gaat uitmaken van een club, de Strava club, die net even dat noodzakelijke beetje verder pusht, als jij eigenlijk op het punt staat de handdoek in de ring te willen gooien. ‘#Ridewithus’, roept de club en daar ga je alweer.

 

Koppel deze app en ontvang 50 startpunten. Ontvang vervolgens 25 punten per activiteit van minimaal 1 kilometer.

 

Koppel Strava

VirtuagymVirtua Gym

Jezelf aansporen om te gaan fitnessen, is voor veel mensen vaak nog moeilijker dan op een fiets te stappen of te gaan hardlopen. Soms wordt daarom de oplossing gezocht in het inhuren van een personal trainer. Maar dat kost weer extra geld en het regelen van die personal trainer werpt ook weer een drempel op. Virtuagym lost dit op. Het is de ideale app om gewoon mee te beginnen en samen een fitnessroutine die bij je past te ontwikkelen. Het is vooral een app voor de startende fitnesser, maar het groeit vervolgens evengoed met je mee.

 

Een geweldige feature van de app is de enorme database van duizenden heldere 3D-geanimeerde oefeningen die eenvoudig kunnen worden gevolgd. Nog niet duidelijk? Dan herhaal je de uitleg gewoon nog eens, net zo lang tot je ‘m onder de knie hebt. Een stuk prettiger dan in de sportschool een medewerker verschillende malen om uitleg vragen.

 

Ook deze app houdt, net als Runkeeper en Strava, je voortgang goed bij aan de hand van statistieken. Dit werkt motiverend en zo krijg je een beter inzicht in hoe je je gezondheid naar een hoger niveau tilt. Je kunt jezelf bovendien via de app aan diverse virtuele groepen koppelen om elkaar aan te sporen en uit te dagen.

Daarnaast is Virtuagym een bron van nuttige tips voor een meer vitale levensstijl. Van beter eten (thuis maar ook bijvoorbeeld op werk) tot beter slapen en hoe je je algehele energieniveau een boost kunt geven. Vergeet ook vooral niet Virtuagym Food[link naar andere blog toevoegen], waarmee nog een extra uitgebreide database wordt toegevoegd op het gebied van de maaltijden (en calorieën) die je dagelijks nuttigt. Zo zie je al snel je verbeterpunten.

 

Koppel deze app en ontvang 50 startpunten. Ontvang vervolgens 25 punten voor elke dag dat je een work-out doet.

 

Koppel Virtuagym

Hoe spaar ik punten?

En als je dan een van deze drie apps gebruikt om meer te bewegen, hoe spaar je dan vervolgens punten via SamenGezond? Dat is heel eenvoudig. Log in via SamenGezond en koppel de app(s) aan je account. De apps kun je vinden bij 'Punten Sparen'. Vervolgens registreert de app je activiteiten zoals het aantal gelopen of gefietste kilometers. Wanneer je inlogt op SamenGezond worden de punten automatisch bijgeschreven. Je ontvangt voor Runkeeper en Strava 25 punten per activiteit (bij een afstand van minimaal 1 kilometer). Bij Virtuagym ontvang je 25 punten voor elke dag dat je een work-out doet. Het gebruik van Virtuagym Food is ook punten waard: voor het bijhouden van je voeding ontvang je ook 25 punten per bijgehouden dag.

Start nu met punten verdienen

+25

Runkeeper

  • Bewegen

+25

Strava

  • Bewegen

+25

Virtuagym

  • Bewegen

Gerelateerde artikelen

Eropuit! Maar dan wel lekker actief: 6 tips

Eropuit! Maar dan wel lekker actief: 6 tips

  • Bewegen
Workout thuis? Hier een stappenplan!

Workout thuis? Hier een stappenplan!

  • Bewegen
6 yogatrends: van lachyoga tot tantra yoga

6 yogatrends: van lachyoga tot tantra yoga

  • Bewegen

Activiteiten om punten mee te verdienen

+25

Runkeeper

Krijg punten voor iedere wandeling of fietstocht

  • Bewegen
+25

Strava

  • Bewegen
+25

Virtuagym

  • Bewegen
Spaar punten met deze sportieve apps