Virtuagym Food

Voor een persoonlijk voedingsplan.

Binnenkort lanceren we een nieuwe website en daarmee vervalt de Virtuagym Food koppeling met de SamenGezond website. Hou je activiteiten bij met de SamenGezond-app en ontvang de punten voor activiteiten met de app.

 

Met de Virtuagym Food (calorie-, vet- en koolhydratenteller) stel je een persoonlijk en gratis voedingsplan op, afhankelijk van de antwoorden die je geeft op bepaalde vragen, maar ook op basis van leeftijd, gewicht, leefstijl en persoonlijke doelen. In de app is het ook mogelijk dagelijks je voeding bij te houden. Voor het bijhouden van je voeding ontvang je 25 punten per dag.

 

LET OP:

 • Je voedingsinzicht draagt niet bij aan je fitscore in de app. In de app maken we gebruik van een coach en voedingsdoelen. Voor het behalen van die doelen belonen we je met SamenGezond-punten.
 • Activiteiten ouder dan 14 dagen worden niet meer beloond met punten.
 • Wanneer je langer dan 100 dagen niet inlogt bij Virtuagym, verloopt de koppeling ('token') met SamenGezond. Je krijgt hier ook een melding van als je inlogt bij SamenGezond. Je kunt de app opnieuw aan je SamenGezond account koppelen. Om activiteiten bij te schrijven is het nodig dat je inlogt in SamenGezond.

 

Activiteiten bijhouden met de SamenGezond-app:

 • Ga in de SamenGezond-app naar ‘Activiteiten’.
 • Kies ‘Wijzig activiteit’.
 • Je ziet de lijst met activiteiten die je kunt bijhouden. Bij sommige activiteiten staat een kompas. Dit zijn GPS-gebaseerde activiteiten waarvoor je SamenGezond-punten krijgt.
 • Kies jouw activiteit en tik op ‘Start’ om de activiteit bij te houden.
 • Klaar? Tik dan op ‘Stoppen’ en vervolgens op ‘Sla de activiteit op’.

 • VirtuaGymFood


Registreer gratis +125 Inloggen

Misschien ook interessant

+25

Runkeeper

Runkeeper koppelen aan de SamenGezond-app.
 • Beweging
+25

Strava

 • Beweging
+25

Virtuagym

Je kunt de volgende apps koppelen aan SamenGezond:

Runkeeper registreert je fietstocht, wandeling of hardlooptraining en houdt je route en snelheid bij door middel van GPS. Heb je hardgelopen, gefietst, wandeling gemaakt of een andere activiteit gedaan? Dat belonen we via de Menzis SamenGezond-app met punten. We belonen daarbij de inspanning die het kost om een activiteit, zoals bijvoorbeeld wandelen, te doen. De inspanning wordt uitgedrukt in een MET-score. Hoe hoger de MET-score, hoe hoger de beloning in SamenGezond-punten voor deze activiteit. Je kunt activiteiten ook handmatig invoeren, deze dragen wel bij aan jouw fitscore. We belonen deze niet met punten omdat er geen MET-score bekend is.
• Met Strava kun je zien welke routes je gefietst of gerend hebt en hoe snel je bent. Maak je een fietstocht, wandeling of doe je een andere activiteit? Dat belonen we via de Menzis SamenGezond-app met punten. We belonen daarbij de inspanning die het kost om een activiteit te doen. De inspanning wordt uitgedrukt in een MET-score. Hoe hoger de MET-score, hoe hoger de beloning in SamenGezond-punten voor deze activiteit. Je kunt activiteiten ook handmatig invoeren, deze dragen wel bij aan jouw fitscore. We belonen deze niet met punten omdat er geen MET-score bekend is.
NatuurRoutes van Natuurmonumenten. Met deze app vind je de mooiste wandel- en fietsroutes in de natuur. Bekijk je tijdens de route informatie via de app? Dan ontvangt je automatisch 25 punten. Daarnaast kun je de route delen op Facebook. Dit levert per route 10 punten op.
• Met de fitness-app Virtuagym kun je eenvoudig zelf oefeningen en work-outs doen. De app laat zien hoe je de bewegingen correct uitvoert. Je kunt je BMI, hartslag en gewicht bijhouden. Als je een work-out doet krijg je 25 punten per dag. 
• Met de Virtuagym Food (calorie-, vet- en koolhydratenteller) stel je een persoonlijk en gratis voedingsplan op, afhankelijk van je leeftijd, gewicht, lifestyle en persoonlijke doelen. Voor het bijhouden van je voeding ontvang je 25 punten per dag. 

Je kunt per gezinslid een eigen VirtuaGym account aanmaken. Controleer wel altijd eerst of je met je eigen VirtuaGym account bent ingelogd. Indien dat niet zo is graag eerst uitloggen.

Wanneer je langer dan 100 dagen niet inlogt bij VirtuaGym, verloopt de koppeling met SamenGezond. Je krijgt hier ook een melding van als je inlogt bij SamenGezond. Je kunt de app opnieuw aan je SamenGezond account koppelen:

1. Log in op SamenGezond met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord en ontkoppel VirtuaGym of Food van SamenGezond.
2. Log uit op SamenGezond.
3. Verwijder VirtuaGym of Food van je mobiele apparaat en download de app opnieuw nadat het verwijderen voltooid is.
4. Log opnieuw in op SamenGezond.
5. Koppel de app VirtuaGym of Food opnieuw aan SamenGezond.

Je kan nu weer verder sparen door bij te houden wat je eet of door bij te houden welke oefeningen je doet.

1. Download de VirtuaGym app of VirtuaGym Food op je telefoon.
2. Maak een VirtuaGym account aan.
3. Log in op je SamenGezond account
4. Ga naar het tabblad ‘punten sparen’.
5. Klik op de spaarmogelijkheid VirtuaGym.
6. Klik op ‘koppel deze app’. Je VirtuaGym account wordt nu gekoppeld aan je SamenGezond account. Hiervoor krijg je eenmalig 50 punten.
 

Als iemand anders al is ingelogd op de app dan opent SamenGezond dit account automatisch. Log dus eerst uit en log dan in met je eigen gegevens.

 

Werkt dit niet, ontkoppel dan de app en koppel deze vervolgens opnieuw.

 

1. Log in op SamenGezond en ga naar de pagina van de betreffende app. Controleer of je het juiste account hebt gekoppeld. Tip: kijk hierbij naar het e-mail adres waarmee je de app hebt aangemaakt.

 

2. Ontkoppel en koppel de app opnieuw via SamenGezond.

Je kunt op veel manieren SamenGezond-punten verdienen, bijvoorbeeld door vragenlijsten te beantwoorden of mee te doen aan Medemenz. Je verdient ook punten als je vrijwilligerswerk doet of mantelzorg verleent. Alleen voor mobiele apps zoals Runkeeper en Strava heb je een smartphone nodig. Kijk op de website onder 'Punten sparen' voor meer informatie.

Om welke app gaat het?

• De app Strava werkt niet op een Windows phone, maar kun je wel koppelen via de Windows versies van deze app in de Windows Store.  Striver is een Windows versie van Strava, waarmee je na eenmalige betaling van € 2,49 data kunt uploaden naar Strava.
• De app Runkeeper werkt niet op een Windows phone, maar je kunt Runkeeper wel koppelen via de Windows versie van deze app in de Windows Store. Wanneer je een Windows Phone heeft, download dan eerst de Caledos Runner-app via Store. Met deze app kun je weer een koppeling met uw RunKeeper-account maken.
• De app VirtuaGym werkt niet op een Windows phone. Voor Virtuagym is een Windows app in de maak.

Virtuagym Food