Virtuagym

Fitnessoefeningen waar en wanneer het je uitkomt.

Thuis fitnessoefeningen doen was nog nooit zo makkelijk. Met de fitness-app Virtuagym kun je eenvoudig zelf oefeningen en activiteiten doen. De app laat zien hoe je de bewegingen correct uitvoert. En je kunt je BMI, hartslag en gewicht bijhouden.

Je inspanning wordt beloond: voor elke dag dat je een activiteit doet krijg je 25 punten. Je wordt voor maximaal één activiteit per dag beloond.

 

LET OP:

  • Activiteiten ouder dan 14 dagen worden niet beloond met punten.
  • Je inspanning draagt niet bij aan je fitscore in de Menzis SamenGezond-app. Je kunt je inspanningen wel met de SamenGezond-app bijhouden, dat draagt wel bij aan je fitscore.
  • Wanneer je langer dan 100 dagen niet inlogt bij Virtuagym, verloopt de koppeling ('token') met SamenGezond. Je krijgt hier ook een melding van als je inlogt bij SamenGezond. Je kunt de app opnieuw aan je SamenGezond account koppelen. Om activiteiten bij te schrijven is het nodig dat je inlogt in SamenGezond.

 

Hieronder lees je hoe je Virtuagym koppelt aan SamenGezond.

  • VirtuaGym


Registreer gratis +125 Inloggen

1. Download Virtuagym op je smartphone via de Apple Store of Play Store.
2. Maak een account aan of log in op Virtuagym via Facebook.
3. Let op: Je kunt ook op Virtuagym inloggen via je PC. Gebruik dan de inloggegevens die je ook gebruikt in de app op je smartphone.
4. Geef toestemming voor het gebruik van je gegevens via Virtuagym.
5. Klik op ‘koppel deze app’. Virtuagym wordt nu gekoppeld aan SamenGezond.


Punten verdienen
Open de app en kies een activiteit of work-out. Heb je deze afgerond? Dan worden 25 SamenGezond-punten automatisch bijgeschreven zodra je inlogt in SamenGezond.


Door het koppelen van de Virtuagym-app aan SamenGezond en akkoord te gaan voor het gebruik van je gegevens, geef je Menzis toestemming je gegevens over je gebruik van de Virtuagym-app te bekijken en te controleren. Deze gegevens worden alleen gebruikt om de punten toe te kennen.


Misschien ook interessant

+25

Runkeeper

Runkeeper koppelen aan de SamenGezond-app.
  • Beweging
+25

Strava

  • Beweging
+25

Virtuagym Food

Je kunt de volgende apps koppelen aan SamenGezond:

Runkeeper registreert je fietstocht, wandeling of hardlooptraining en houdt je route en snelheid bij door middel van GPS. Heb je hardgelopen, gefietst, wandeling gemaakt of een andere activiteit gedaan? Dat belonen we via de Menzis SamenGezond-app met punten. We belonen daarbij de inspanning die het kost om een activiteit, zoals bijvoorbeeld wandelen, te doen. De inspanning wordt uitgedrukt in een MET-score. Hoe hoger de MET-score, hoe hoger de beloning in SamenGezond-punten voor deze activiteit. Je kunt activiteiten ook handmatig invoeren, deze dragen wel bij aan jouw fitscore. We belonen deze niet met punten omdat er geen MET-score bekend is.
• Met Strava kun je zien welke routes je gefietst of gerend hebt en hoe snel je bent. Maak je een fietstocht, wandeling of doe je een andere activiteit? Dat belonen we via de Menzis SamenGezond-app met punten. We belonen daarbij de inspanning die het kost om een activiteit te doen. De inspanning wordt uitgedrukt in een MET-score. Hoe hoger de MET-score, hoe hoger de beloning in SamenGezond-punten voor deze activiteit. Je kunt activiteiten ook handmatig invoeren, deze dragen wel bij aan jouw fitscore. We belonen deze niet met punten omdat er geen MET-score bekend is.
NatuurRoutes van Natuurmonumenten. Met deze app vind je de mooiste wandel- en fietsroutes in de natuur. Bekijk je tijdens de route informatie via de app? Dan ontvangt je automatisch 25 punten. Daarnaast kun je de route delen op Facebook. Dit levert per route 10 punten op.
• Met de fitness-app Virtuagym kun je eenvoudig zelf oefeningen en work-outs doen. De app laat zien hoe je de bewegingen correct uitvoert. Je kunt je BMI, hartslag en gewicht bijhouden. Als je een work-out doet krijg je 25 punten per dag. 
• Met de Virtuagym Food (calorie-, vet- en koolhydratenteller) stel je een persoonlijk en gratis voedingsplan op, afhankelijk van je leeftijd, gewicht, lifestyle en persoonlijke doelen. Voor het bijhouden van je voeding ontvang je 25 punten per dag. 

Met de fitness-app VirtuaGym kun je eenvoudig zelf oefeningen en work-outs doen. De app laat zien hoe je de bewegingen correct uitvoert. Ook kun je je BMI, hartslag en gewicht bijhouden. Met VirtuaGym Food kun je een persoonlijk en gratis voedingsadvies opstellen.

 

Je kunt de fitness-app VirtuaGym en VirtuaGym Food met elkaar koppelen, zodat je én goed eet én de juiste oefeningen doet. Koppel je VirtuaGym en/of VirtuaGym Food aan SamenGezond dan verdien je iedere dag dat je deze apps gebruikt punten. Deze punten kunt je in onze webshop vervolgens inwisselen voor leuke producten, vouchers en tijdschriften.

Je kunt per gezinslid een eigen VirtuaGym account aanmaken. Controleer wel altijd eerst of je met je eigen VirtuaGym account bent ingelogd. Indien dat niet zo is graag eerst uitloggen.

Wanneer je langer dan 100 dagen niet inlogt bij VirtuaGym, verloopt de koppeling met SamenGezond. Je krijgt hier ook een melding van als je inlogt bij SamenGezond. Je kunt de app opnieuw aan je SamenGezond account koppelen:

1. Log in op SamenGezond met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord en ontkoppel VirtuaGym of Food van SamenGezond.
2. Log uit op SamenGezond.
3. Verwijder VirtuaGym of Food van je mobiele apparaat en download de app opnieuw nadat het verwijderen voltooid is.
4. Log opnieuw in op SamenGezond.
5. Koppel de app VirtuaGym of Food opnieuw aan SamenGezond.

Je kan nu weer verder sparen door bij te houden wat je eet of door bij te houden welke oefeningen je doet.

1. Download de VirtuaGym app of VirtuaGym Food op je telefoon.
2. Maak een VirtuaGym account aan.
3. Log in op je SamenGezond account
4. Ga naar het tabblad ‘punten sparen’.
5. Klik op de spaarmogelijkheid VirtuaGym.
6. Klik op ‘koppel deze app’. Je VirtuaGym account wordt nu gekoppeld aan je SamenGezond account. Hiervoor krijg je eenmalig 50 punten.
 

Als iemand anders al is ingelogd op de app dan opent SamenGezond dit account automatisch. Log dus eerst uit en log dan in met je eigen gegevens.

 

Werkt dit niet, ontkoppel dan de app en koppel deze vervolgens opnieuw.

 

1. Log in op SamenGezond en ga naar de pagina van de betreffende app. Controleer of je het juiste account hebt gekoppeld. Tip: kijk hierbij naar het e-mail adres waarmee je de app hebt aangemaakt.

 

2. Ontkoppel en koppel de app opnieuw via SamenGezond.

Je kunt op veel manieren SamenGezond-punten verdienen, bijvoorbeeld door vragenlijsten te beantwoorden of mee te doen aan Medemenz. Je verdient ook punten als je vrijwilligerswerk doet of mantelzorg verleent. Alleen voor mobiele apps zoals Runkeeper en Strava heb je een smartphone nodig. Kijk op de website onder 'Punten sparen' voor meer informatie.

Om welke app gaat het?

• De app Strava werkt niet op een Windows phone, maar kun je wel koppelen via de Windows versies van deze app in de Windows Store.  Striver is een Windows versie van Strava, waarmee je na eenmalige betaling van € 2,49 data kunt uploaden naar Strava.
• De app Runkeeper werkt niet op een Windows phone, maar je kunt Runkeeper wel koppelen via de Windows versie van deze app in de Windows Store. Wanneer je een Windows Phone heeft, download dan eerst de Caledos Runner-app via Store. Met deze app kun je weer een koppeling met uw RunKeeper-account maken.
• De app VirtuaGym werkt niet op een Windows phone. Voor Virtuagym is een Windows app in de maak.

Virtuagym