Natuur Routes

Verdien punten met je wandeling of fietstocht!

Binnenkort lanceren we een nieuwe website en daarmee vervalt de Natuur Routes koppeling met de SamenGezond website. Hou je activiteiten bij met de SamenGezond-app en ontvang de punten voor activiteiten met de app.

 

Laat je verrassen door prachtige routes in de natuur en de verhalen van boswachters met de app van Natuurmonumenten. De route app van Natuurmonumenten biedt ruim 200 wandel- en fietsroutes door heel Nederland. Van speciale routes voor kinderen tot lange afstandsroutes door prachtige landschappen.

 

Gebruik je de app en bekijk je tijdens de route één van de informatiepunten via de app? Dan ontvang je 25 punten.

 

Activiteiten bijhouden met de SamenGezond-app:

  • Ga in de SamenGezond-app naar ‘Activiteiten’.
  • Kies ‘Wijzig activiteit’.
  • Je ziet de lijst met activiteiten die je kunt bijhouden. Bij sommige activiteiten staat een kompas. Dit zijn GPS-gebaseerde activiteiten waarvoor je SamenGezond-punten krijgt.
  • Kies jouw activiteit en tik op ‘Start’ om de activiteit bij te houden.
  • Klaar? Tik dan op ‘Stoppen’ en vervolgens op ‘Sla de activiteit op’.

  • Natuurmonumenten


Registreer gratis +125 Inloggen

1. Download de app Natuur Routes van Natuurmonumenten op je smartphone via de Apple Store of Play Store.
2. Kies binnen SamenGezond voor ‘koppel deze app’
3. Ga akkoord met de voorwaarden
4. Je ontvangt een activatiecode die u op je smartphone kunt invoeren. Open hiervoor de app op je mobiele telefoon en kies in het menu voor optie ‘meer’.
5. Kies voor ‘Menzis SamenGezond’.
6. Voer de activatiecode in op je mobiele telefoon en klik op 'nu koppelen'
7. Klik tenslotte in Mijn SamenGezond op ‘ik heb de app gekoppeld’ om de koppeling te voltooien.

 

Punten verdienen
Loop of fiets je een route met Natuur Routes? Dan zie je op de app verschillende informatiepunten op de route (in de app zie je genummerde ‘bolletjes’ op de route waar je op kunt klikken). Bekijk je één van de informatiepunten tijdens de route? Dan ontvangt je 25 punten. Hiervoor log je na de route in op SamenGezond en open je de app die verbinding maakt met internet. De 25 punten worden dan automatisch bijgeschreven.

 

Meer informatie over Natuur Routes


Door het koppelen van de Natuur Routes app geef je Menzis toestemming om te controleren of je tijdens de route een informatiepunt hebt bekeken in de app. Deze gegevens worden alleen gebruikt om punten toe te kennen.


Misschien ook interessant

+25

Runkeeper

Runkeeper koppelen aan de SamenGezond-app.
  • Beweging
+25

Strava

  • Beweging
+25

Virtuagym Food

Je kunt de volgende apps koppelen aan SamenGezond:

Runkeeper registreert je fietstocht, wandeling of hardlooptraining en houdt je route en snelheid bij door middel van GPS. Heb je hardgelopen, gefietst, wandeling gemaakt of een andere activiteit gedaan? Dat belonen we via de Menzis SamenGezond-app met punten. We belonen daarbij de inspanning die het kost om een activiteit, zoals bijvoorbeeld wandelen, te doen. De inspanning wordt uitgedrukt in een MET-score. Hoe hoger de MET-score, hoe hoger de beloning in SamenGezond-punten voor deze activiteit. Je kunt activiteiten ook handmatig invoeren, deze dragen wel bij aan jouw fitscore. We belonen deze niet met punten omdat er geen MET-score bekend is.
• Met Strava kun je zien welke routes je gefietst of gerend hebt en hoe snel je bent. Maak je een fietstocht, wandeling of doe je een andere activiteit? Dat belonen we via de Menzis SamenGezond-app met punten. We belonen daarbij de inspanning die het kost om een activiteit te doen. De inspanning wordt uitgedrukt in een MET-score. Hoe hoger de MET-score, hoe hoger de beloning in SamenGezond-punten voor deze activiteit. Je kunt activiteiten ook handmatig invoeren, deze dragen wel bij aan jouw fitscore. We belonen deze niet met punten omdat er geen MET-score bekend is.
NatuurRoutes van Natuurmonumenten. Met deze app vind je de mooiste wandel- en fietsroutes in de natuur. Bekijk je tijdens de route informatie via de app? Dan ontvangt je automatisch 25 punten. Daarnaast kun je de route delen op Facebook. Dit levert per route 10 punten op.
• Met de fitness-app Virtuagym kun je eenvoudig zelf oefeningen en work-outs doen. De app laat zien hoe je de bewegingen correct uitvoert. Je kunt je BMI, hartslag en gewicht bijhouden. Als je een work-out doet krijg je 25 punten per dag. 
• Met de Virtuagym Food (calorie-, vet- en koolhydratenteller) stel je een persoonlijk en gratis voedingsplan op, afhankelijk van je leeftijd, gewicht, lifestyle en persoonlijke doelen. Voor het bijhouden van je voeding ontvang je 25 punten per dag. 

Je kunt per gezinslid een eigen Natuurmonumenten account aanmaken. Controleer wel altijd eerst of je met je eigen Natuurmonumenten account bent ingelogd. Indien dat niet zo is graag eerst uitloggen.

 

Werkt dit niet? Ontkoppel dan de app en koppel deze vervolgens opnieuw. Je punten worden automatisch bijgeschreven.

 

1. Log in op SamenGezond en ga naar de pagina van Natuurmonumenten. Controleer of je eigen account is gekoppeld. Tip: kijk hierbij naar het e-mail adres waarmee je de app heeft aangemaakt.

2. Ontkoppel en koppel de app opnieuw via SamenGezond.

1. Download de app NatuurRoutes van Natuurmonumenten op je telefoon via iTunes of Play Store.
2. Kies binnen SamenGezond voor ‘koppel deze app’.
3. Ga akkoord met de voorwaarden.
4. Je ontvangt een activatiecode die je op je telefoon kunt invoeren. Open hiervoor de app en kies in het menu voor optie ‘meer’.
5. Kies voor ‘Menzis SamenGezond’.
6. Voer de activatiecode in op je smartphone en klik op 'koppeling afronden’.
7. Klik tenslotte in Mijn SamenGezond op ‘ik heb de app gekoppeld’ om de koppeling te voltooien. Je ontvangt hiervoor eenmalig 50 punten.
 

Als iemand anders al is ingelogd op de app dan opent SamenGezond dit account automatisch. Log dus eerst uit en log dan in met je eigen gegevens.

 

Werkt dit niet, ontkoppel dan de app en koppel deze vervolgens opnieuw.

 

1. Log in op SamenGezond en ga naar de pagina van de betreffende app. Controleer of je het juiste account hebt gekoppeld. Tip: kijk hierbij naar het e-mail adres waarmee je de app hebt aangemaakt.

 

2. Ontkoppel en koppel de app opnieuw via SamenGezond.

Je kunt op veel manieren SamenGezond-punten verdienen, bijvoorbeeld door vragenlijsten te beantwoorden of mee te doen aan Medemenz. Je verdient ook punten als je vrijwilligerswerk doet of mantelzorg verleent. Alleen voor mobiele apps zoals Runkeeper en Strava heb je een smartphone nodig. Kijk op de website onder 'Punten sparen' voor meer informatie.

Om welke app gaat het?

• De app Strava werkt niet op een Windows phone, maar kun je wel koppelen via de Windows versies van deze app in de Windows Store.  Striver is een Windows versie van Strava, waarmee je na eenmalige betaling van € 2,49 data kunt uploaden naar Strava.
• De app Runkeeper werkt niet op een Windows phone, maar je kunt Runkeeper wel koppelen via de Windows versie van deze app in de Windows Store. Wanneer je een Windows Phone heeft, download dan eerst de Caledos Runner-app via Store. Met deze app kun je weer een koppeling met uw RunKeeper-account maken.
• De app VirtuaGym werkt niet op een Windows phone. Voor Virtuagym is een Windows app in de maak.

Natuur Routes