Menzis SamenGezond-app

Een handige app waarmee je alles over je gezondheid leert.

Download de Menzis SamenGezond-app

 

De SamenGezond-app

Probeer nu de Menzis SamenGezond-app. Met jouw dagelijkse fitscore, handige tips en een online coach om jouw gezondheid te verbeteren en jouw doelen te halen. Bijvoorbeeld gezonder eten. Ook kun je uitdagingen aangaan, alleen of samen met anderen. Al dan niet gekoppeld aan andere apps die je al gebruikt, zoals Endomondo, Fitbit, Polar, Runkeeper of TomTom. Jouw persoonlijke fitscore laat vervolgens zien hoe je het doet en of je nog kunt verbeteren. Zo werken we samen op een leuke manier aan jouw gezondheid en haal jij het maximale uit je leven.

Hoe werkt het?

De Menzis SamenGezond-app werkt heel simpel en past zich aan jouw persoonlijke gezondheidssituatie en wensen aan. Als je de app eenmaal hebt gedownload, ontvang je via de app een aantal vragen. Dit zijn persoonskenmerken, zoals leeftijd, geslacht en gewicht. Deze kenmerken worden omgezet in een fitscore. De fitscore is een getal tussen de 0 en 1000 en geeft aan hoe fit je bent. Dit kan per dag verschillen. Hoe meer vragen je beantwoordt via de app en hoe meer activiteiten je doet, hoe nauwkeuriger de fitscore jouw gezondheid kan berekenen. Via de app, al dan niet gekoppeld aan andere apps die je misschien al gebruikt, kun je je eigen doelen stellen, bijvoorbeeld minder vlees eten, meer water drinken of meer bewegen. Je persoonlijke online coach helpt je bij het halen van jouw doelen. Jouw fitscore laat vervolgens zien hoe het gaat en of je nog kunt verbeteren. En ook leuk, behaalde activiteiten belonen we met punten.   

In de SamenGezond-app

  • Online coach
  • Doelen
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Fitscore
  • Uitdagingen
  • Beloning SamenGezond-punten

Online coach en doelen

Met de online coach van Menzis SamenGezond krijg je een steuntje in de rug en heb je snel en makkelijk inzicht in jouw persoonlijke gezondheid. De coach stelt je vragen, geeft je praktische (voedings)tips en helpt je met het behalen van je doelen. Heb je een doel behaald? Dat belonen we met SamenGezond-punten. Stel bijvoorbeeld een voedingsdoel, stressdoel, beweegdoel of slaapdoel in. 

Activiteiten

De SamenGezond app heeft een eigen geïntegreerde tracker die je kunt gebruiken maar je kunt ook externe apparaten of apps koppelen om je activiteiten te registreren. Als je een app of apparaat gebruikt die (nog) niet gekoppeld kan worden dan kun je je activiteit handmatig invoeren. Bekijk alle activiteiten »

Blogs

Hoe zet je de eerste stap en wat is nu waar op het gebied van gezonde voeding, meer bewegen en beter slapen? Menzis biedt daarom goede en betrouwbare informatie over voeding, bewegen, ontspanning en meedoen in de maatschappij. Lees de blogs »

Uitdagingen

In de app kun je deelnemen aan uitdagingen van Menzis SamenGezond. Je kunt zelf ook eigen uitdagingen aanmaken of meedoen met uitdagingen van je vrienden. Zo werk je samen, op een leuke en competitieve manier, aan je gezondheid. De app houdt bij hoe ver jullie zijn en wie er bovenaan staat. Je eigen gemaakte uitdagingen zijn zichtbaar voor je vrienden en kunnen gedeeld worden met vrienden.

 

Lees meer over:

De fitscore »

Beloning met SamenGezond-punten »

Menzis SamenGezond-app